Suomennoksia ja muuta sälää

Aikoinaan Facebookiin otsikolla ”Hupisuomennoksia” vääntämäni julkiset muistiinpanot löytyvät täältä. Siellä on mm. runsaasti Péter Konokin Facebook-pakinoita, joiden pikasuomennokset jatkuvat tässä:

Pikasuomennoksena myös

  • Árpád W. Tótan kommentti Orbánin Unkarin talouspolitiikkaan eli julkiseen rahanjakoon näin vaalien alla (HVG 4.11.2021)
  • Árpád W. Tótan ihanan ilkeä kommentti Unkarin kansallispäivän juhlaparaatin tahattoman koomiseen lavastukseen, alkaen pyörillä kulkevasta Turul-kotkasta.

Miksi Ynjevi ei ota rokotusta”, eli suomennokseni viraalisesta (joo, tosiaan) unkarilaisesta nettifolklorehelmestä.

Lisää koronahuumoria: Itävaltalaisen satiirisivuston Die Tagespresse vitsiuutinen tilanteesta (11.11.2021), jossa Salzburgin ja Ylä-Itävallan osavaltioissa koronatilanne on räjähtämässä käsiin ja liittovaltiorakenne osoittaa poliittisen ylivertaisuutensa.

Koronarokotusta saa pelätä, mutta se on turhaa, sanoo itävaltalainen tiedetoimittaja Florian Aigner. Erinomaisen selkeä ja kansantajuinen rautalankavääntö.

”Usko itseesi!”, eli miten aikamme keskeinen väärinkäsitys voi koronapandemian yhteydessä koitua kohtalokkaaksi. Elfriede Hammerlin kolumni Profil-lehdestä.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: