Kuka on Sentrooppa-Santra?

Kilon Käsikeskuksen sentraali-santra (1930). Lähde: elisa.fi

Olen Johanna Laakso, Wienissä työskentelevä ja siinä sivussa vähän Suomessakin elelevä kielentutkija. Minua kovasti kiinnostavat lähiympäristöni asiat ja niistä höpöttäminen. Ja kovasti hämmästelen, miten vähän Keski-Euroopan asioista Suomessa puhutaan. Tällä blogillani aion siis lisätä suomenkielistä puhetta Keski-Euroopan, tarkemmin sanoen erityisesti Itävallan ja Unkarin, kulttuurista, politiikasta ja muista elämän ilmiöistä. Kannanotot ovat epävirallisia ja täysin omiani.

Ja niin, tässä linkki viralliselle työkotisivulleni.

Advertisement

6 Responses to Kuka on Sentrooppa-Santra?

 1. Kiitoksia sinulle, Unkarin ystävä ja ”selvänäkijä”. Me, Unkarin opettajat teemme parhaamme, että nykyinen tilanne muuttuu ja väärä suunta kääntyy oikeaan.

 2. Kimmo Rossinen sanoo:

  Hei, arvoisa blogisti! Päädyin mystisten mutkien kautta lukemaan yhtä artikkeliasi ja olet ilmeisesti viritellyt virveliisi väkäsellisiä teriä, sillä jäin välittömästi koukkuun. Aina löydettyäni blogin, joka osoittautuu ensi- ja muutamalla seuraavallakin silmäyksellä ihastumisen arvoiseksi, ajaudun kuitenkin nopeasti samaan ongelmaan: kun ajattelen ryhtyä perehtymään arkistoituihin teksteihin, törmään niiden musertavaan paljouteen.

  Näin kävi myös tällä kertaa. Tuskin olet itse asiaa näin pohtinut, mutta oletko ajatellut julkaista jonkinlaista lukuopasta? Missä järjestyksessä kirjoituksiisi pitäisi ryhtyä tutustumaan, jotta pääsisin edes välttävään käsitykseen siitä, mitä Unkarissa oikein on meneillään? Tai onko suunnitelmissasi julkaista (mieluummin pikapuoliin) tiivistelmää tapahtuneista?

  Olen seurannut – no myönnettäköön, enkä ole! – Unkarin tapahtumia hyvin pintapuolisesti. Suomalaisissa medioissa en ole törmännyt yhteenkään kiinnostusta herättävään artikkeliin, mikäli sellaisia on edes ilmestynyt.

  Joka tapauksessa olen päätynyt blogisi vakaaksi seuraajaksi ja uskallan tunnustaa kovasti tykästyneeni kirjoitelmiesi tyyliin. On blogeja, jotka sivuutan olankohautuksella ja blogeja, joiden seuraavan osan ilmestymistä kovasti odottelen. Blogisi kuuluu epäilemättä tähän jälkimmäiseen kategoriaan, kiitos siis kirjoituksista!

  • Hei, suurkiitokset arvostavista sanoistasi!
   Tämän blogin tarkoituksenahan oli alkuaan hyvin yleisesti ihmetellä Keski-Euroopan kulttuuria, elämäntapaa ja historiaa. Mutta kun Unkarin poliittiset tapahtumat nykyään ovat mitä ovat ja kun niitä Suomessa niin vähän seurataan (Hesarin Suvi Turtiainenkin jätti Unkarin), on ruvennut tuntumaan suorastaan velvollisuudelta raportoida asioista niille, jotka eivät pysty itse seuraamaan unkarinkielistä mediaa. Semminkin kun Unkarissa edelleenkin tunnutaan kuvittelevan, että oudon kielen suojissa voi julkilausua ja tehdä melkein mitä vain.
   Joo, en ole vielä ehtinyt ajatella tuommoista myöhäisheränneiden seuraajien opasta, mutta yritän miettiä asiaa!

 3. Timo Yliaho sanoo:

  Kävin täällä ehkä vuosi sitten ja löysin kaikenlaista mielenkiintoista. Nyt – ehkä tyhmyyttäni – en niitä enää löydä. Hakutoiminto on liiaksi arpomista.

 4. Timo Yliaho sanoo:

  Kiitos mielenkiintoisista jutuistasi, joille toivoisi mahdollisimman laajan lukijakunnan. Toivoisin myös vanhojen juttujen erilaista hakusysteemiä, siis esim. alasvetovalikossa otsikkojen mukaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: