Hupisuomennoksia: Kamikazepassi rokotusvastaisille

Tätä koronakahjoilua ei enää kestä. Juuri luin Twitteristä (okei, kaikki, mikä on Internetissä, ei ole totta), että Ylä-Itävallassa Welsin kaupungissa makaa teholla mies, joka tahallaan tartutti koronan itseensä ”stimuloidakseen immuunijärjestelmäänsä”. Toinen somekuplani asukas kertoi 23-vuotiaasta kollegasta, joka ei suostu ottamaan rokotusta, koska on mielestään turvassa. Hänen immuunipuolustuksensa, sano, hoitelee koronaviruksen, koska hän on vahvistanut sitä juomalla inkivääriteetä.

Nämä ovat siis vahvistamattomia tarinoita Internetin syövereistä. Mutta valitettavasti Itävallasta ja Saksasta löytyy ihan oikeasti paljon niitä, jotka luottavat homeopatiaan sun muihin uskomushoitoihin enemmän kuin koululääketieteeseen ja uskovat, että ei vain heikko immuunipuolustus altista ihmisiä erityisen vakavalle koronataudille (mikä on ihan totta) vaan myös, että koronan torjunnassa rokotusta paremmin toimii ”immuunipuolustuksen vahvistaminen”, esimerkiksi juuri sen inkivääriteen avulla (mikä tietenkin on puppua). Uskomushuuhaan hurahduttamiin ihmisiin kuuluu jopa hoitoalan ammattilaisia sekä poliittisia päättäjiä. Itävallassa tästä on nyt tullut poliittinen kysymys etenkin Salzburgin ja Ylä-Itävallan osavaltioissa, missä rokotusvastaisuus rehottaa, poliittinen linja sen suhteen on ollut paljon löysempi kuin esimerkiksi rokotuksia ja testauksia aktiivisesti järjestäneessä Wienissä, ja koronatilanne on lähteä lapasesta kokonaan.

Satiirisivusto Die Tagespresse uutisoi tämän innoittamana uudesta ”passista” rokotusvastaisille. Itävallan koululaisille on jokin aika sitten ihan oikeasti lanseerattu Ninja-Pass, johon saa negatiivisista koronatesteistä värillisiä tarroja ja rokotuksesta kultaisen. Nyt puolestaan….

Esikuvana ”Ninjapassi”: Hallitus ottaa käyttöön Kamikazepassin rokotuksesta kieltäytyjille

Kamikaze Kami

STEYR/SALZBURG – Ninjapassin “Covid-ninjaa” vastaa Kamikaze-passissa pieni iloinen kamikazelentäjä Kami. „Konichiwa! Nyt kaikki yhdessä tuhoamaan kaikki koronanvastaiset ponnistelut! Hyvää lentomatkaa, nähdään toisella puolella!” nauraa Kami.

Hupaisassa sarjakuvassa Kami lähettää Telegram-viestin omalle ”Älä anna Gatesille tilaisuutta” -kanavalleen. ”Kamikaze!” huutaa myös Ylä-Itävallan maaherra Thomas Stelzer esitellessään uutta passia.

Rokotusvastaiset innoissaan

”Mahtavaa, Gerhard, sinä olet tänään taas ollut yskäisenä töissä syöpäosastolla, tästä saat tarran”, iloitsee Gerhardin esihenkilö, tohtori Erika Aichinger, Steyrin keskussairaalan ylilääkäri. ”Ja niin minäkin, hahaa”, hän jatkaa ja liimaa kamikazetarran omaankin tarravihkoonsa. ”Enää kolme, niin vihko on täysi, sitten saan palkinnoksi ‘Minä olen Sophie Scholl’ -teepaidan.”

Vihdoinkin vapaa

Kamikaze-passi antaa rokotusvastaisille takaisin ainakin osan siitä vapaudesta, jonka Wienin terrorihallinnon pystyttämä terveysdiktatuuri on heiltä riistänyt. Se avaa ovet lukuisiin tilaisuuksiin, huvipaikkoihin ja klubeihin, esimerkiksi Vapauspuolueen [”perusitävaltalainen” FPÖ, jonka johtaja on aktiivinen rokotusvastustaja] parlamenttiryhmän tiloihin. Mutta Kamikaze-passilla pääsee myös varpajaisiin [Ylä-Itävallan FPÖ:n johtaja Manfred Haimbuchner herätti keväällä pahennusta osallistuttuaan koronarajoituksia uhmaten perhejuhliin, kun itse oli koronatoipilaana vasta juuri päässyt sairaalasta], rokotusvastaisiin mielenosoituksiin ja omiin hautajaisiinsa. Kamikaze-passi antaa kantajalleen varmuuden siitä, että hän on tuottamassa yhteiskunnalle suurinta mahdollista vahinkoa.  

Bonusleiman passiin saa valeuutisten levittämisestä, esimerkiksi muka salattuja rokotusten sivuvaikutuksia esittelevän videon jakamisesta. Se, joka keksii itselleen esimerkiksi tädin serkun tuttavan, joka on ylilääkärinä sairaalassa, jossa potilaina makaa pelkästään rokotehaitoista kärsiviä, saa kaksi leimaa.

Jokaisen oma valinta

Etenkin Salzburgissa rokotusvastaisten huolet otetaan vakavasti, kuten maaherra Haslauer selittää: “Rokotus on jokaisen oma valinta. Jos joku haluaa vaarantaa lähimmäisensä, silloin päättäjät eivät saa puuttua asiaan ja viedä kansalaisilta perusoikeutta vastuuttomaan käytökseen. Muuten ollaan kohta synkässä diktatuurissa, jossa lentokoneessa ei saa kantaa asetta ja jopa maanteillä on nopeusrajoituksia.”

Haslauer ottaa sangattomat silmälasit päästään ja hieroo silmiään. Hän vaikuttaa vähän hajamieliseltä mutta vilkkaalta. “Tiedättekös, ei korona tässä se ongelma ole. Ne virologit tuolla ulkopuolella, ne tässä varsinainen virus ovat. Ne tahtovat sulkea meidät koteihimme. Etenkin meidät salzburgilaiset. Ne haluavat tappaa meidät nälkään ja janoon, samalla kun ne vievät meidän kansallispuvuntakit ja syövät Mozart-kuulia Jedermann-esityksen eturivissä, missä on kunnon jalkatilat. Siksi määrään nyt sulkutilaan kaikki virologit, lääkärit ja Wienin kilvillä liikkuvat autokuskit. Kiitos!”  

Tiedottaja naputtaa häntä olkapäälle. “Herra maaherra, teidän koronatestituloksenne.” “No?” “Seitsemännen kerran positiivinen.” “Väärä positiivinen”, Haslauer täydentää hymyillen ja liimaa uuden tarran lähes täyteen Kamikaze-passiinsa. Juuri hänen kaltaisensa poliitikot ovat tässä kriisissä osoittaneet, että Itävallan liittovaltiorakenne on poliittisena järjestelmänä aivan ylivoimainen.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: