Surua ja jatkuvaa äimistystä

Ensin vakava osa tätä postausta. Tiistaina levisi verkkoon suruviesti: Éva S. Balogh, Hungarian Spectrum -blogin kirjoittaja ja ylläpitäjä, oli kuollut äkilliseen sydänpysähdykseen. Vuonna 1936 syntynyt, vuoden 1956 kansannousuun osallistunut ja sen jälkeen Amerikassa opintojaan jatkanut Balogh oli tehnyt akateemisen uransa Yalen yliopistossa Venäjän ja Itä-Euroopan historian professorina, ja eläkepäivinään hänestä kehkeytyi yksi Internetin tärkeimmistä Unkarin ajankohtaisten tapahtumien tarkkailijoista. Hänen englanninkielinen bloginsa, jossa loppuun saakka päivittäin ilmestyi ajankohtainen, terävästi, tyylikkäästi ja henkevästi laadittu analyysi milloin mistäkin Unkarin politiikan ja poliittisen julkisuuden puolesta, oli Unkarin tapahtumia seuraaville korvaamaton lähde.

En koskaan tavannut Éva S. Baloghia henkilökohtaisesti, mutta kirjoittelimme joskus sähköposteja unkarin kielen ja sen historian kysymyksistä, ja minulla oli suuri kunnia saada julkaista muutama vieraspostaus hänen blogissaan. Tuntuu aivan käsittämättömältä ajatella, että Hungarian Spectrumin tarina on nyt päättynyt. Semmoiset tavanomaiset ilmaukset kuin ”menetys” tai ”korvaamaton” eivät alkuunkaan riitä kuvaamaan sitä järkytystä, jota me Unkarin tilanteen seurailijat ulkomailla nyt tunnemme.

***

Tämän jälkeen tuntuu silkalta rienaukselta sukeltaa Unkarin valtapuolueen propagandan kahjoimpiin pyörteisiin. Mutta tällaiseksihan tämä maailma on mennyt: ihmiskunnan kamppaillessa eloonjäämisestään monet poliittiset vaikuttajat näköjään mieluummin ohjaavat kansaa pois todellisten ongelmien äärestä ja yrittävät mobilisoida sitä täysin järjettömillä ja tolkuttomilla uhkakuvilla. Tämmöiseksi uhkakuvaksi on Unkarissa nostettu etenkin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt.

Kesästä saakka on Brysseliä myöten keskusteltu Unkarin uudesta laista, jonka tarkoitus alun perin oli tehostaa lasten seksuaalisen hyväksikäytön torjuntaa koventamalla rangaistuksia ja rekisteröimällä erikseen tämmöiset rikolliset. Samaan lakiin kuitenkin niputettiin myös ”lasten suojeleminen seksuaalipropagandalta”, millä itse asiassa tarkoitettiin semmoisen sukupuolivalistuksen jakamista, johon sisältyvät myös ”perinteisestä” heteronormista poikkeavat seksuaalisuuden ja sukupuoli-identiteetin muodot. Näin sateenkaarinuoret jäisivät vaille asiantuntevaa tukea. Eikä kyse ole vain valistuksesta, vaan ylipäätään sisällöistä, joissa kuvataan poikkeavaa tai ”itsetarkoituksellista” (öncélú) seksuaalisuutta tai ”syntymäsukupuolen mukaisesta identiteetistä poikkeamista” – näitä ei saisi saattaa alle 18-vuotiaiden ulottuville (kun taas perinteisen heteroavioliiton voi solmia holhoojan suostumuksella jo 16-vuotiaana). Ei siis myöskään Raamattua, Oscar Wildeä, Viisikko-kirjoja, tai niitä lukemattomia elokuvia, näytelmiä, satuja ja tarinoita, joissa mies pukeutuu naiseksi tai tyttö pojaksi?

Viikko sitten unkarilaisessa mediakuplassani hihiteltiin uutiselle, jonka mukaan Magyar Nemzet -lehti, siis tuo entisen, aikoinaan arvokkaan konservatiivisen sanomalehden nimen ja logon ominut hallituksen äänitorvi, olisi tehnyt Unkarin valtion mediavalvontaelimelle (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, NMHH) valituksen Netflixin välittämästä amerikkalais-irlantilaisesta esikouluikäisten animaatiosarjasta Ridley Jones. Päähenkilö on tyttöoletettu, joka asuu jonkinlaisessa luonnonhistoriallisessa museossa ja seikkailee sen eläväksi muuttuvien asukkaiden kanssa. Näihin kuuluu myös kirjavaan otsanauhaan sonnustautunut kiharapäinen biisoni Fred, josta käydään tämäntapainen keskustelu:

– Onko Fred muuten tyttö vai poika?
– Ei aavistustakaan, se on vain Fred.
– Okei!

Tämmöisiä pelottavia ei-binaarihahmoja siis Netflix haluaa syöttää Unkarin lasten tietoisuuteen! NMHH:n vastaus oli kuitenkin tyly: asialle ei voi mitään, sillä Netflixin päämaja on Hollannissa, Unkarin viranomaisten ulottumattomissa. (Vai olisiko NMHH:ssa joku kuitenkin tajunnut, että lastensadun eläinhahmojen sukupuoli-identiteetistä hermostuminen olisi paitsi turhaa myös melkoinen mainehaitta?)

Perverssien hollantilaisten lisäksi unkarilaisten perusarvoja ja identiteettiä uhkaavat norjalaiset (joista muutenkin on pelkkää harmia). Norjan postilaitoksen joulumainos on nimittäin saanut kansainvälistä huomiota: siinä Joulupukki kohtaa romanttisen rakkauden keski-ikäisen miehen hahmossa, ja tarina päättyy kahden partaukon suudelmaan. Tämä innoitti parlamentin puhemiehen László Kövérin antamaan yleisradion uutiskanavalle (hirado.hu) haastattelun, jossa tosielämän Rauno Repomies jälleen kuuluisien kalapuikkoviiksiensä takaa suomii nykyajan turmelusta. Kövérin mielestä mainos on lasten ja kristittyjen rakkaimman juhlan rienaamista, ”katalaa kristillisen kärsivällisyyden väärinkäyttämistä”. Turmelus on vallannut koko läntisen eurooppalaisen sivilisaation, eikä Unkari voi tehdä muuta kuin yrittää pysäyttää tämän ”mielipuolisuuden aallon” omille rajoilleen.

Samalla linjalla jatkoi muutama päivä sitten Fidesz-puolueen vara-parlamenttiryhmyri János Halász. Tietotoimisto MTI:lle lähettämässään videopuheenvuorossa Halász nosti esiin saman uhkakuvan, jonka johdosta on viritelty kansanäänestystä kesästä alkaen. Kerrataanpa vielä kansanäänestyksen kysymykset:

  • Kannatatteko sitä, että alaikäisille lapsille järjestettäisiin koulussa seksuaalisia suuntauksia esittelevää toimintaa ilman vanhempien suostumusta?
  • Kannatatteko sitä, että alaikäisille lapsille esitellään sukupuolenvaihdoshoitoja?
  • Kannatatteko sitä, että sukupuolenvaihdoshoidot olisivat myös alaikäisten lasten saatavilla?
  • Kannatatteko sitä, että alaikäisille lapsille saisi ilman rajoituksia esittää heidän kehitykseensä vaikuttavia seksuaalisia mediasisältöjä?
  • Kannatatteko sitä, että alaikäisille lapsille näytettäisiin sukupuolenvaihdosta esitteleviä mediasisältöjä?

Tässä siis jotenkin pakkomielteisesti jankutetaan lapsista, seksuaalisuudesta ja etenkin lasten ”sukupuolenvaihdoksesta”, toisin sanoen rakennetaan kuvaa sateenkaariaktivistien laumoista, jotka ovat valmiina hyökkäämään kouluihin ja lastentarhoihin aivopesemään, homahduttamaan ja transuttamaan nousevaa nuorisoa, niin kuin turmeltuneessa Lännessä ilmeisesti jo tapahtuu. Kansalaisjärjestöt ovat pyrkineet oikeusteitse torppaamaan äänestyksen toimeenpanon, viidennen kysymyksen Unkarin korkein oikeus (Kúria) jo kielsi, mutta hallitus ei tätä päätöstä hyväksynyt, joten asiaa puidaan nyt perustuslakituomioistuimessa.

Ja ilmeisesti tämän johdosta siis János Halász videojulkilausumassaan katsoo tarpeelliseksi selittää, miten tärkeää on suojella lapsia heille sukupuolenvaihdosleikkauksia mainostavilta tahoilta. Sillä: Skotlannissa järjestetään jo 11–18-vuotiaille lapsille leirejä, joissa ”mainostetaan” ”transvestiitiksi muuttumista” (???), USA:ssa, Kanadassa, Saksassa, Tanskassa, Ruotsissa, Australiassa, Japanissa ja Meksikossa on käynnistynyt jonkinlainen maailmanlaajuisen homolobbyn hyökkäys, jonka yhteydessä naiseksi pukeutuneet miehet kouluissa, kirjastoissa ja kirjakaupoissa lukevat lapsille drag queen -tarinoita… Tämän sanoman huipentavat Fidesz-puolueen kotisivulla toiset vastaavanlaiset videoviestit, joissa yrmeät ukkelit selittävät, miten päämääränä on suojella Unkarin lapsia – ja miten häijy vasemmisto ja ilkeä oppositio haluavat vastustaa näitä suojatoimia ja päästää sateenkaariaktivistit lasten kimppuun.

Niinpä niin. Vaalitaisteluahan se pukkaa. Arvo- ja identiteettipolitiikalla isketään kirjaimellisesti vyön alle, saadaan kansa kiihdyksiin – ja sen huomio pois esimerkiksi korruptiosta ja oikeusvaltion tilasta, eli niistä asioista, joiden takia Brysseli oikeasti haluaa Unkaria kurmoottaa. Tai koronakuolleisuustilastoista, joissa Unkari on tällä hetkellä Euroopassa toisena Bulgarian jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: