Poikas’ valveill’ on!

Tätä kirjoittaessani Suomessa Oulun poliisi on juuri julkistanut tiedotteen Kempeleen raiskaustapauksesta: toinen pidätetyistä ulkomaalaisista on vapautettu, hänellä ei ole asiaan mitään osuutta, ja toinen on nähty uhrin seurassa aiemminkin, eli miten sitten tapahtuman yksityiskohdat menivätkin (kaikkia ei välttämättä koskaan tule julkisuuteen, kun uhri on alaikäinen, ja hyvä niin!), tässä ei ilmeisesti ole kysymys siitä, että turvapaikanhakijat ryntäilisivät täysin tuntemattomien, sivullisten naisten kimppuun. Pääministeri Sipilä ehti jo järjestää kriisikokouksen ja tuomita teon, mutta muistutti sentään, että kaikkia turvapaikanhakijoita ei pidä tuomita tämän pohjalta.

Toisin eräät toiset pääministerit. Unkarin Viktor Orbán on taas ollut lehtiotsikoissa myös maahanmuuton tiimoilta. Meininki on sama kuin Charlie Hebdo -terrori-iskujen jälkeen, jotka Orbán tuolloin oitis otti maahanmuuttovastaisen propagandan aiheeksi. Myös uudemmista Pariisin terrori-iskuista on otettava kaikki ilo irti. Viimeperjantaisessa radiopuheessaan Orbán sanoi suoraan: ”Siellä, missä on paljon maahanmuuttajia, rikollisuus lisääntyy.” (Tämähän ei oikeasti pidä paikkaansa, toteaa esimerkiksi Ténytár-sivusto ja myöntää tämänkertaisen Pinocchio-palkintonsa jälleen kerran Orbánille. Tuoreimpien eurooppalaisten ja amerikkalaisten tutkimusten mukaan alueelliset tekijät poislukien maahanmuuton ja rikollisuuden välillä ei ole osoitettavissa korrelaatiota.) Eikä vain rikollisuus: turvapaikanhakijoiden mukana solutetaan Eurooppaan terroristeja, mutta Brysselin ja Länsi-Euroopan hyväätarkoittavat hölmöt eivät suostu huomaamaan tätä pirullista suunnitelmaa.

Suoria sanoja tarjoiltiin myös englanniksi ja kansainväliselle lukijakunnalle haastattelussa, jonka Orbán antoi politico.eu-sivustolle. ”Eihän tätä tietenkään hyväksytä”, julistaa sananvapauden marttyyriksi heittäytyvä ja Schengen-Euroopan ykköspuolustajaksi julistautunut Orbán, ”mutta totuus on, että kaikki terroristit ovat viime kädessä maahanmuuttajia. Kysymys kuuluu vain, milloin he tulivat Euroopan unionin alueelle.” (Ja milloinkahan ETAn ja IRAn joukot muuttivat Baskimaahan ja Irlantiin, Baader ja Meinhof kumppaneineen Saksaan, ja minkälainen maahanmuuttajatausta oli Norjan Breivikillä?) Koska NATO- ja EU-maat ovat ”sodassa” Lähi-Idän ja Afganistanin islamistien kanssa, on pelkästään ”loogista”, että nämä lähettävät terroristeja Eurooppaan pakolaisvirran mukana.

Orbánin ratkaisu Euroopan ongelmiin on yksinkertainen: rajat kiinni, kansallisvaltioiden Eurooppaa on vahvistettava, Brysselin ylivaltaa heikennettävä – ja normalisoitava suhteet Putiniin, joka ei ole ”helppo” yhteistyökumppani mutta jonka kanssa kuitenkin on mahdollista tehdä ideologioista ja periaatteista riippumatonta, intressipohjaista reaalipolitiikkaa. Toimittajaan Orbán on selvästi tehnyt jonkinlaisen vaikutuksen: hän puhuu sujuvaa englantia, osaa myös vitsailla, ja tarjoaa omalla tavallaan tyynen ellei peräti loogisen tuntuisen kokonaisnäkemyksen.

Hieman toisenlaista esiintymistä vaatii kotiyleisö, ne uskollisimmat syvät rivit, joita ei kiinnosta reaalipolitiikka tai logiikka vaan kansallisten primitiivitunteiden kutkuttelu. Tähän  yleisöön viholliskuvien rakentelu on jo uponnut oikein mukavasti, joten on aika lisätä kierroksia. Pariisin ja Brysselin terrori-iskujen jälkeen on terrorin uhka tuotava lähemmäksi tavallista unkarilaista. Semminkin kun maassa on jo vuosien ajan toiminut terrorintorjunnan erikoisyksikkö, ”Orbánin henkivartiokaartiksi” pilkattu TEK, jota johtaa Orbánin entinen henkivartija János Hajdú ja jonka erikoiskohtelu on tavan takaa oppositiomedioiden hampaissa. (Kun pakolaiskriisi oli Unkarissa akuuteimmillaan ja poliisivoimien ja armeijan lisäksi myös TEK komennettu rajoja turvaamaan, poliisit saivat painaa pitkää päivää ja yötä taivasalla kehnosti huollettuina, TEK:n miehet taas majoitettiin veronmaksajien varoilla neljän tähden hotelleihin.)

TEK siis ilmeisesti sai mahtikäskyn ruveta lopultakin tekemään oikeutta nimelleen ja torjumaan terrorismia Unkarista. Tuloksena oli surkuhupaisa tapahtumasarja, josta ilmeisesti ensiksi kertoi index.hu-uutissivusto ja sitten räväkkään tyyliinsä raportoi myös 444.hu-sivusto. Kas näin:

Eilen, tiistaina, TEK:n johtaja János Hajdú ilmoitti, että sunnuntaina oli autoratsiassa paljastettu vaarallinen terroristiryhmä. Iltauutisissa Hajdú vihjaili jutussa olevan poliittisia kytköksiä, ja kohta alettiin puhua myös kansainvälisestä terroristijärjestöstä. Pidätetyt olivat ”äärimmäisyysaineksia”, joilla oli hallussaan ”aseita ja pommeja”; kaksi heistä olisi unkarilaista, kaksi ulkomaan kansalaista, ja TEK:n kerrottiin pitäneen heitä silmällä jo pitemmän aikaa. Autossa, jossa terroristit pidätettiin, oli räjähdysaineita, ja kotitarkastuksessa löytyi lisää räjähteitä ja pommeja, TEK:n mukaan todellinen ”pommilaboratorio”, sekä ”mielenkiintoinen” sytytinlaite, joka TEK:n mukaan olisi sopinut asennettavaksi itsemurhapommittajan räjähdeliiveihin. Hajdú vihjaili, että pidätetyt kenties valmistivat pommeja tilauksesta, mutta ”koska nämä henkilöt olivat joutuneet TEK:n tarkkailun kohteiksi äärimmäisten mielipiteidensä takia, on mahdollista sekin, että he aikoivat käyttää niitä itse.”

Huh! Vaan sitten seurasi merkillinen käänne. Budan raastuvanoikeus päätti, että yhden epäillyn, ”Roland S:n” pidättämiseen ei ole aihetta. Roland S. on nimittäin tavallinen nuori kaveri, joka asuu äitinsä ja isäpuolensa kanssa ja harrastaa toisen maailmansodan muistoesineiden keräilyä. Autosta löydetyt kranaatit ja ampumatarvikkeet Roland oli kavereineen löytänyt metsästä metallinilmaisimen avulla ja oli viemässä niitä kotiinsa kokoelmiensa jatkoksi. Kotietsinnässä ei siis ollut löydetty laboratoriota vaan metsistä kerättyä sodanaikaista tavaraa.

Entäpä nuo kansainväliset yhteydet, joista TEK:n johto oli hämärän uhkaavasti puhunut? Roland S:n sotamuistoharrastajakavereista kaksi on Slovakian unkarilaisia, siinä koko kansainvälinen terroriverkosto.

Että näin. Niin paljon kuin Suomen nykymeininkiä tulee haukutuksi, meillä on sentään pääministeri, joka ei tee maahanmuuttajista ja pakolaisista koko kansan yleispelotetta, ja poliisi, joka tutkii ennen kuin tiedottaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: