Öyh röyh!

Maailma on pieni ja Eurooppa ainakin. Tämänhetkinen pakolaiskriisi nostaa kaikkialla esiin samannäköistä, usein epätoivoisesti sisäsiistiä imagoaan varjelevien populistipuolueiden suojissa kytevää öyhötystä. Feikkiuutisia ja rasistiyleisöä houkuttelevia perättömiä somejuoruja, joita pääsääntöisesti tarjoilevat ”valtamediaa” vastustavat ”sensuroimattomat” saitit mutta joita välillä myös ns. vakavasti otettavat tahot haksahtavat levittämään, pelottelukampanjoita, joiden juuret saattavat juontaa myös Kremlin rahoittamiin disinformaatiotehtaisiin. Ja aina välillä jostain kuplahtaa niin vastenmielinen ”mielipideröyhtäys”, että siihen on pakko jopa röyhtäilijän oman porukan ruveta reagoimaan.

Tuon termin ”mielipideröyhtäys” olen vapaasti kääntänyt Der Standard -lehdessä ilmestyneestä Michael Völkerin mielipidekirjoituksesta. Kirjoituksen aiheena on Itävallan viime päivien puhutuin röyhtäilijä, ”perusitävaltalaisen” FPÖ:n kansanedustaja Susanne Winter, joka on jo pitkään ollut puolueensa tunnetuimpia rasistisia möläyttelijöitä (se ei ole vähän se). Ensi kertaa maanlaajuiseen kuuluisuuteen Winter nousi Falter-lehden haastattelussa vuonna 2007. Hän oli huomauttanut tummaihoiselle miehelle, että tämä oli heitetty ravintolasta vain siksi, että hänellä oli ”geeneissään jotakin, minkä vuoksi hänellä on liian vähän itsehillintää ja liikaa ylemmyydentunnetta toisenvärisiä kohtaan”, ja todennut myös, että ”neekeri”-sanan rasistisuus on makuasia – hän ei suostu alistumaan mihinkään poliittiseen korrektiuteen. Samassa lehtijutussa Winter, jota kovisteltiin hänen yhteyksistään holokaustin kiistäjänä tuomittuun Walter Ochensbergeriin, kuittasi, että ”minun historiakuvani on minun yksityisasiani”. (Tässä käytetään ns. Barbara Rosenkranz -metodia: tiedän, että holokaustin kiistäminen on laissa kielletty, joten en rupea sitä tässä julkisesti kiistämään, mutta oma väki kyllä tietää, mitä tarkoitan.)

Vuonna 2008 Winter innostui useisiin muslimeja loukanneisiin möläytyksiin: Muhammed ei ollut minkään varsinaisen uskonnon perustaja vaan sotapäällikkö ja pedofiili, muslimimiesten parissa lasten hyväksikäyttö on laajalle levinnyttä, ja – tämän väitteen Winter siirsi poikansa, FPÖ:n nuorisoaktivistin nimiin, jota hän oli vain halunnut puolustaa vaikka ei ”sisällöllisesti” ollutkaan aivan sama mieltä – Grazin kaupunginpuistoon pitäisi perustaa eläinbordelli, jossa muslimimiehet voisivat asioida ettei heidän tarvitsisi ahdistella itävaltalaisia tyttöjä. Tästä Winter joutui lopulta leivättömän pöydän ääreen, sai  24.000 euron sakot sekä kolme kuukautta ehdollista vankeutta kansanryhmän vastaisesta kiihotuksesta ja uskonnon halventamisesta.

Vähän samaan tapaan siis kuin meillä Jussi Halla-aho. Mutta niin akateemisesti koulutettu ihminen kuin onkin (tai siis keskieurooppalaisittain oikeustieteen ”tohtori”), Susanne-rouva ei profiililtaan ole varovaisen ironisesti muotoileva älykkö ja hienovarainen manipuloija vaan lähes teuvohakkaraistyylinen iloinen öyhöttäjä, jonka Facebook-seinä tarjoaa myös eräänlaista tahatonta huumoria. Taannoin Winter julisti Facebookissa ilmastonmuutoksen olevan pelkkä ”ideologiseen pseudotieteeseen” perustuva ”valherakennelma”. Tästä hyvästä hän oli ehdolla saksalaisen skeptikkoyhdistyksen GWUP:n antipalkinnon ”Kultainen lauta” saajaksi. (Palkinnon nimi viittaa sanontaan ein Brett vor dem Kopf haben: ‘lauta silmillä’ on silmälappuja tai ns. lautaiestä kantavalla härällä eli vertauskuvallisesti ihmisellä, joka ei näe tai pysty kunnolla tajuamaan asioita, siis joka on, suomeksi ilmaisten, kuin lautapää härkä.)

Mutta tämä tuorein röyhtäys siis. Susanne Winterin Facebook-seinällä ryhtyi muutama päivä sitten muuan aateveli esittämään tämänhetkisestä kriisitilanteesta perinteistä tulkintaa, samoilla linjoilla, joita hieman peitellymmin on viimeperjantaisessa puheessaan esitellyt Unkarin pääministeri Orbán. Pakolaiskriisi ei ole (vain) sodan ja taitamattoman maahanmuuttopolitiikan syytä, vaan Länsi-Euroopan ja Amerikan ”kosmopoliittiset” verkostot ovat masinoineet koko pakolaistulvan tuhotakseen kansallismielisten kansallisvaltioiden Euroopan. ”Kosmopoliitti” tarkoittaa unkarilaisessa kielenkäytössä käytännössä samaa kuin ”juutalainen”, lisäksi Orbán nimeltä mainitsi yhden perinteisen antisemitistien syntipukin, amerikkalais-unkarilais-juutalaisen suursijoittaja-mesenaatti György/George Sorosin. Winterin Facebook-seinällä asia ilmaistiin vielä suoremmin.

oehlmann-winter

Hans-Jörg Oehlmann: Ongelmana ovat sionistiset rahajuutalaiset kautta maailman. Eurooppa ja etenkin Saksa saavat nyt sionistisilta juutalaisilta ja etenkin USA:n rikkailta sionistijuutalaisilta maksun Euroopan vuosisataisista juutalaisvainoista. Eurooppa ja etenkin Saksa on nyt sionististen juutalaisten mielestä suljettava lopullisesti ulos taloudellisesta kilpailusta USA:n kanssa.

Susanne Winter: …. [ylipitkät pistejonot ovat rouva Winterin FB-päivityksissä tyypillisiä] ihanaa, että viette sanat suustani 😉 . On paljon, mitä en saa kirjoittaa, siksi minua ilahduttaa sitäkin enemmän, että vielä on rohkeita, riippumattomia ihmisiä!

Nyt oli kuitenkin jokin raja ylitetty. Mustien ja muslimien solvaaminen on valitettavasti jollakin tasolla yhä hyväksyttyä, koska sen suhteen ei Sentroopassa ole vielä nähty katastrofia ja täydellistä umpikujaa. Sitä vastoin Kolmannen valtakunnan ja sen Untergangin yhteydessä on sentään edes jollain tasolla lopultakin opittu, mitä juutalaisviha merkitsee ja mihin se johtaa, ja tämän asian käsittelemiseen on, niin ikävää kuin se rouva Winterin kaltaisille ”rohkeille ja riippumattomille” ihmisille onkin, historiallisista syistä täytynyt kehittää lait ja muut alan vehkeet. FPÖ:n puoluesihteeri Herbert Kickl jyrähti, että antisemitismi ei FPÖ:ssä tule kuuloonkaan, ja nyt Winteriä uhkaa puolueesta erottaminen. Kohtalokkaalla FB-seinällään Winter parka avautuu ja uhriutuu:

opfer

Hyvät naiset ja herrat, kunnioitetut FB-sivuni lukijat, arvoisat journalistit!

Olen juuri kuullut uusimmat minua ja FB-päivitystäni koskevat uutiset, ja säästääkseni teiltä soittamisen vaivan haluaisin todeta seuraavat seikat:

A) Minulle tärkein toteamus: olen vapaa, ajatteleva ihminen ja totean siksi nyt ja vastaisen varalle…. antisemitistinen ajattelu OLI, ON ja ON OLEVA minulle aina täysin vastenmielistä enkä tue tätä ajattelutapaa! Tuomitsen ja torjun sekä henkisen että fyysisen väkivallan ja siten myös sanojen, minun sanojeni vääristelyn…… Ja tämä kaikki riippumatta siitä, mihin poliittiseen puolueeseen sijoitun.

B) Päivitykselläni halusin ainoastaan nostaa keskusteltavaksi Orbanin kannanoton.

C) JA….. anteeksi minun lienee pyydettävä sitä, että jätin sivulleni tämän vierailijan kommentin enkä heti poistanut sitä. Kyllä, se oli virhe, mutta virheitä tekee jokainen ihminen….. joka on virheitä vailla, heittäköön ensimmäisen kiven.

Monet teistä tuntevat minut myös henkilökohtaisista kontakteista ja kohtaamisista, ja siksi pyydän TEITÄ….. päättäkää vain TE ITSE, ovatko minua vastaan esitetyt syytteet paikkansapitäviä ja oikeudenmukaisia.

Kiittäen

teidän Susanne Winter

Yhyy. Viimeisen sanan saakoon kuitenkin satiirinen Die Tagespresse, jonka vitsiuutisessa puheenvuoron saa isäm maallisten elämäm koululaisten sankari, puoluejohtaja HC Strache:

Selvin sanoin reagoi tänään FPÖ:n johtaja Strache kansanedustajansa Susanne Winterin pahennusta herättäneeseen Facebook-päivitykseen. Hänen mukaansa päivitys, jossa tuetaan antisemitististä ajattelutapaa, on ”täysin tuomittava”, sillä se ei sisältänyt ainuttakaan oikeinkirjoitusvirhettä. Myös Winterin puolueesta erottaminen on Strachen mukaan nyt harkinnassa.

”Tällasille sisällöille ei FPÖ:ssä todellakaan ole siaa”, ilmoitti Strache kannanotossaan omalla Facebook-sivullaan. ”Kaikki tietävät että Vapaus puolue ei hyväksy oikein kirjoitusta, joka on oire viher vasemmiston kukkahattu tätien soluttautumisesta meidän koulutus järjestelmään. Kyseinen FB päivitys oli valitettava yksittäis tapaus.”

Ennen lopullisten johtopäätösten tekoa Strache haluaa kuitenkin selvittää, missä oloissa kyseinen päivitys syntyi. ”Oliko hän selvin päin? Oliko hänellä autocorrect vahingossa päällä? Mikä on voinut johtaa tähän ylilyöntiin?” hän kysyy.

Välittömänä turvatoimena Strache on antanut kytkeä alkolukot kaikkien FPÖ:n toimihenkilöiden tietokoneisiin ja älypuhelimiin. ”FB-päivityksen pääsee kirjoittamaan vasta alkotestin jälkeen. Jos veressä on vähemmän kuin yksi promille, järjestelmä estää pääsyn.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: