Ilman kommentteja

… käännän tähän Unkarin parlamentille kaksi päivää sitten esitetyn julkilausuman tekstin. Hvg.hu-sivuston uutisen mukaan se on myös astunut voimaan.

Diaarin:o H/5984
Kansanedustajan esitys

Valtiopäivien päätös …. 2015

Viesti Euroopan Unionin johtajille

Laittoman maahanmuuton aallot uhkaavat räjäyttää koko Euroopan. Kautta maailman Euroopan tapahtumat herättävät huolestumista.

Syntyneestä tilanteesta vastuu lankeaa Euroopan Unionille. Olemme nyt tulleet siihen pisteeseen, että ihmisiä kuolee Brysselin vastuuttoman politiikan takia. On Euroopan politiikan häpeä, että tähän on voitu päätyä. Tästä epäinhimillisyydestä on tehtävä loppu. On sanottava suoraan, että kaikki ne eurooppalaiset poliitikot, jotka paremman elämän toivolla houkutellen kannustavat maahanmuuttajia jättämään kaiken taakseen ja henkensä vaarantaen lähtemään kohti Eurooppaa, ovat vastuuttomia.

Keski-Euroopan mailla, jotka vasta äskettäin ovat toipuneet talouskriisistä, ei ole varaa joutua Brysselin virheellisen politiikan uhreiksi. Emme voi sallia, että laittomat maahanmuuttajat vaarantavat unkarilaisten työpaikat ja sosiaaliturvan. Meillä on oikeus puolustaa kulttuuriamme, kieltämme, arvojamme. Tahdomme jatkaa taloutemme kehittämistä ilman sitä taakkaa, jota Unkariin saapuvien laittomien maahanmuuttajien sietämätön tulva merkitsee.

Siksi kehotamme Euroopan Unionin johtajia kuuntelemaan ihmisten ääntä. Heidän on palattava terveen järjen tielle ja puolustettava Eurooppaa ja Euroopan kansalaisia.

Kehotamme edelleen Unkarin hallitusta luomaan tarpeelliset rahoituslähteet ja lainsäädännölliset edellytykset sille, että Unkari pystyy kaikin tarpeellisin keinoin puolustamaan rajojaan.

Tämä valtiopäivien päätös astuu voimaan sen julkistamispäivänä.

Perustelu:
28. elokuuta 2015 Unkarin rajan laittomasti ylittäneitä oli 146540 henkeä. Hallitus julisti kansallisen konsultaation, jonka yhteydessä miljoona ihmistä ilmoitti mielipiteensä. Ihmiset viestittivät, että Euroopan Unionin salliva maahanmuuttopolitiikka on epäonnistunut. Koska Euroopan Unioni ei siihen kykene, Unkarin hallituksen on puolustettava Unkarin ja Euroopan rajoja. Myös Schengenin sopimuksessa Unkarin velvollisuudeksi on määritelty maan ja Euroopan Unionin ulkoisten rajojen puolustaminen. Euroopan Unionin erheellinen maahanmuuttopolitiikka valitettavasti rohkaisee ihmisiä saapumaan Euroopan Unionin alueelle. Kansallisen konsultaation tulos velvoittaa meitä. Unkarin on tehtävä selväksi, että se puolustaa rajoja eikä päästä laittomia rajanylittäjiä ylitse.

Valtiopäivien päätösesitys valtuuttaa hallituksen luomaan tarpeelliset rahoituslähteet ja lainsäädännölliset keinot siihen, että Unkari voi kaikin tarpeellisin keinoin puolustaa ulkoisia rajojaan.

Tämän ehdotuksen on 28. elokuuta jättänyt parlamentin puhemiehelle yhdeksän allekirjoittanutta hallituspuolueiden (Fidesz ja KDNP) edustajaa.

Mainokset

One Response to Ilman kommentteja

  1. Kiitos mahtavasta blogista! Käyn lukemassa säännöllisesti, aina on tullut uutta mainiota tekstiä. Asustin viime vuosikymmenen puolella vähän aikaa Keletin aseman kulmilla, ja on hurjaa ajatella, millaista meno on juuri nyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: